KenyaJ18
Answered

review this passage from "Gumption."" There goes Oyster and that boy of his," I said," ragged as a jay-bird, both of em." Which best identifies and interprets the use of figurative language in the passage?
A) its a simile; it shows that the men are eager workers.
B) Its a simile; it creates an image of the two men as battered and downcast.
C)Its a metaphor; it allows the reader to see the story from the narrator's point of view
D) its a metaphor; it illustrates the theme of standing up for justice.

Answer :

B) It's a simile; it creates an image of the two men as battered and downcast. I just did the test so I know it's right. Good luck with the test!

Answer:

B) Its a simile; it creates an image of the two men as battered and downcast is the correct answer.

Explanation:

Simile is defined as a rhetorical device that compares two different things, emphasizing the similar things; it is different from a metaphor because a simile requires the words "as" or "like."

Gumption is a short story about the Great Depression and Oyster and his boy are characters there. To reinforce the idea that they looked battered, Jack (another character) confirms that they don't have a reliable job, and later on he mentions that both characters are looking for something to eat.

Other Questions